perjantai 8. toukokuuta 2015

Yrttejä parvekkeelle
Alkaa olla aika laittaa parvekepuutarhaa kuntoon ja haluan laittaa sinne yrttejä joita voin käyttää smoothiessa, salaateissa ja ruoanlaitossa.

Nämä tulivat mieleeni, mitä voisin laittaa parvekepuutarhaan:
  • sitruunamelissa
  • minttu
  • persilja
  • basilika
  • oregano
  • rucola
  • tammenlehtisalaatti
Helppo ohjenuora smoothien valmistukseen:

2-3 kourallista marjoja/hedelmäkuutioita
1 kourallinen vihreitä vihanneksia/yrttejä/salaatteja
hunajaa maun mukaan
valitsemaasi nestettä sen verran, että koostumus miellyttää sinua

Smoothien pohjana voit käyttää pakuriteetä, lähdevettä, mehua, kookosvettä, kauramaitoa, mantelimaitoa, yrttiteetä — mitä ikinä keksitkin.

Vihreiden kasvisten ja yrttien sisältämän klorofyllin (lehtivihreän) kemiallinen rakenne on hyvin samanlainen kuin hemoglobiinilla, siksi se puhdistaakin erinomaisesti verta, parantaa vastustuskykyä, nostaa rauta-arvoja, lisää hapenottokykyä, poistaa kuonaa elimistöstä, antaa elinvoimaa, suojaa auringonsäteilyltä ja vaikuttaa suotuisasti elimistön happo-emästasapainoon. Vaihtele eri vihreitä päivittäin. Nyt kannattaa hyödyntää myös ilmaisia villivihanneksiamme, jotka ovat vertaansa vailla mm. klorofyllin suhteen.

Muista siis nämä: Nokkonen, voikukka, horsmanlehdet, kuusenkerkät, persilja, basilika, minttu, sitruunamelissa, oregano, rucola, tammenlehtisalaatti, mungpavun idut, vesikrassi, alfalfa, auringonkukanversot, idätetyt linssit, parsakaali, kaali, pinaatti, levät, vehnänorasjauhe, ohranorasjauhe, kesäkurpitsa, lehtiselleri…

Muutama sana vielä spirulinasta ja chlorellasta. Nämä levät ovat hyvin ravintopitoisia ruokia — pelkästään jo niissä oleva proteiini on 65-71 % elimistömme hyödynnettävissä. Lisäksi levät sisältävät mineraaleja,  antioksidantteja, hyviä rasvahappoja, aminohappoja sekä vitamiineja. Levien säännöllinen käyttö mm. ehkäisee tulehduksia, suojaa ihoamme auringolta ja auttaa kehoamme detoksifikaatiossa.

Muistisääntö: Mitä tummemman vihreä kasvi, sitä enemmän klorofylliä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti