keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Kesän muotitrendit 2015

Naisellisesti sporttinen

Stella McCartneyn ja Adidaksen yhteistyö täyttää kymmenen vuotta. Niin pitkään naiset ovat voineet pukeutua treenatessaan vaatteisiin, joiden ideana on korostaa sporttisuuden lisäksi myös naisellisuutta. Juhlamallisto jatkaa tutuilla linjoilla niukkuudessaan ja pehmeissä sävyissään. Uutta on atleettisuuden korostaminen. Lihaksia korostavat leikkaukset ja värivyöhykkeet julistavat, että muskelimimmit ovat iskussa.


Pinkkiä, pliis

Muotia on turha ottaa vakavasti, sillä se voi olla kuin lastenleikkiä. Moschinon koko mallisto kunnioitti pikkutyttöjen tyyli-ikonia, Barbie-nukkea. Kaiva esiin vanhat Blondin kosto -komediat, kopioi Elle Woodsin purkkapinkkityyli ja surffaa muodin huipulle.


Voihan viuhahdus!

Keväällä vilautetaan ihoa. Bossin suunnittelija Jason Wu loihti läpikuultavat helmat hameisiin, joten naisväki joutuu tarkkailemaan istahtamistyyliään entistä tarkemmin. Polveen asti kipuavat gladiaattorisandaalit korostavat paljaita ihokaistaleita. Sandaaleja nähtiin Bossin ohella Rodarten näytöslavalla.


Vanhat laukut

Mikään ei ole sen epämuodikkaampaa kuin laukku vailla menneisyyttä. Uutuudenkiiltävien mallien sijaan satsataan asusteisiin, joiden taustalla on tarina ja kymmeniä vuosia aikaa. Kevään 2015 voittajalaukku on Longchampin 20-vuotisjuhlaversio jokanaisen suosikista, Le Pliagesta. Nahkainen Héritage-juhlaversio on toki perustaittolaukkua rutkasti ylellisempi.

Iskulauseet esiin

Unohda t-paita, joka ilmaisi suhteesi feminismiin tai fanituksesi kohteen. Tänä keväänä voimauttavat sanat on painatettu iltalaukkuun, missä Chanel näyttää mallia Ladies First -laukullaan. Eipähän tule kukaan ryppyilemään baaritiskillä, kun näkee sinun olevan tahtonainen hennon ansarikukan sijaan.


Sinä olet aurinko

Kukin kausi tuo mukanaan kinkkisen värin, joka ei sovi kaikille. Tänä keväänä se on Emanuel Ungaron ja Tory Burchin suunnittelutiimit lumonnut auringonkeltainen: se on ihana, kun olet päivettynyt, mutta kamala, jos olet talviolmi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti