torstai 14. toukokuuta 2015

Uudet aamurutiinit

Aamut alkavat tästä lähtien tehden vatsarutistuksia, lankkua ja punnerrusta.

Lankku on erittäin tehokas liike, teen joka kerta salillakin sitä.

Kuvahaun tulos haulle lankku liike

Lankku vaikuttaa punaisella merkittyihin lihaksiin.Lankku on perinteinen vatsalihasliike, jolla treenataan koko korsettia, erityisesti poikittaista vatsalihasta ja syviä selkälihaksia.
Perinteisesti lankussa asetutaan suorien käsien varaan, päkiät lattiassa ja vartalo pidetään suorassa päästämättä sitä notkolle.

Amerikkalainen kuntosaliyrittäjä Cassandra Bodlak vinkkaa kuitenkin pienestä muutoksesta, joka tehostaa liikettä merkittävästi. Tavallisesti lankku tehdään kuvan osoittamalla tavalla kämmenet lattiassa. Bodlank kertoo, että näin liike vaikuttaa syvissä selkälihaksissa, mutta jos kämmenet käännetään kattoa kohti, liikkeen vaikutus keskivartaloon tehostuu merkittävästi.
Hän antaa vielä toisen vinkin: Jos kädet asettaa keskellä ristiin, liike tehostaa yllättäen myös rintalihaksia. Näin pieni muutos tavallisessa treenissä tuo mahdolliset tavoitteet bikinivartalosta nopeammin mahdollisiksi.

Lankku on yllättävän raskas liike ja siksi siinä ei tarvitse pysytellä kuin yhdestä kolme minuuttia kerralla. Liike kannattaa kuitenkin toistaa kolme kertaa. Monelle pidempi aika lankkuasennossa on turhan haastavaa, sillä liikkeen rankkuuden vuoksi lantio alkaa helposti roikkua – ja silloin liikkeestä ei ole hyötyä. Jos haluat haastetta, voit tietysti tähdätä maailmanennätysaikaan, joka on 33 minuuttia 40 sekuntia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti