tiistai 5. toukokuuta 2015

Mikä on oikea uskonto?

Katsoimme eilen tanskalaisen leffan nimeltään "To verdener"."To Verdener" kertoo tosipohjaisen tarinan nuoresta Jehovan todistaja naisesta, joka rakastuu liikkeen ulkopuoliseen mieheen. Hän joutuu uskonyhteisössään vaikeuksiin ja dramaattisten valintojen eteen.
Elokuvassa on totuudenmukaisesti kuvattu millaisia seurauksia sillä on, jos kyseenalaistaa liikkeen tulkintojen moraalisuuden ja oikeellisuuden.
Elokuva on ollut kotimaassaan Tanskassa suuri arvostelu- ja yleisömenestys (yli 320 000 lippua myyty) ja se on valittu Tanskan ehdokkaaksi parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarin saajaksi."

Elokuvaan pystyi hyvin samaistumaan, koska täällä Pohjois-Pohjanmaalla on paljon lestadiolaisia. On kauheaa, miten perhe ja ystävät hylkäävät sen, joka jättää lahkon ja alkaa ajattelemaan omilla aivoillaan. Miksi juuri heidän uskontonsa olisi se oikea? Kaikissa uskonnoissa on yksi tärkein sana ja se on RAKKAUS.

Oma käsitykseni tästä elämänkaikkeudesta on se, että olemme kaikki "yhtä". Uskon inkarnaatioon ja karmaan. Uskon siihen, että miten kohtelet toisia se tulee sinulle samalla tavalla myös takaisin. Minun Jumalani ei ole tuomitseva, vaan rakastava. Tämäkin on vain minun mielipiteeni.

"Älä usko mihinkään riippumatta siitä, mitä olet lukenut tai joku on sanonut, vaikka olisin itse sen sanonut, ellei se sovi perusteisiisi ja omaan terveeseen järkeesi. -Buddha-"

To verdener elokuvan traileri:
http://www.youtube.com/watch?v=tsOR9rqCVwM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti