sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Detox-vinkit jokaiseen päivään: Puhdista kehosi lempeästi

Haluaisitko puhdistaa kehoa kuona-aineista ja tuntea olosi virkeämmäksi, mutta et halua aloittaa detox-kuuria? Onneksi kehoa voi puhdistaa myös lempeästi pienillä arkisilla valinnoilla. Tässä puhdistavat vinkit:



Kuumaa vettä ja sitruunaa
Opettele uusi aamurutiini: Keitä itsellesi kupillinen kuumaa vettä ja lisää siihen tuoretta sitruunaa. Lämmin vesi imeytyy paremmin ja nesteyttää kehoasi, ja sitruuna tasapainottaa kehon pH-arvoja. Kuuma vesi auttaa myös ruuansulatustasi toimimaan paremmin.

Hikoile
Lisää salitreeniisi sykettä nostattava osio, joka saa hien pintaan. Hikoilu poistaa kuona-aineita ja myrkkyjä kehosta. Samoin hetki saunassa treenin jälkeen tai illalla kotonasi auttaa kehoasi puhdistumaan.

Syö puhtaasti
Ruoka on tehokkain detox-keino arkeesi: Kun syöt päivittäin puhdasta, vähänprosessoitua ruokaa, puhdistat kehoasi huomaamattasi jatkuvasti. Valitse tuoreita raaka-aineita ja hedelmiä, sekä tuotteita jotka tehostavat puhdistumista. Punajuuri, vihreät vihannekset ja kaali ovat hyväksi maksalle ja munuaisillesi.

Kokeile joogakiertoja
- Kierrot saavat kaiken liikkeelle, toteaa joogaohjaaja Tara Stiles. Ruuansulatus ja sisäelimet hyötyvät jooga-asennoista, joissa on mukana kierto - ne ovat asentoja, joihin kehosi ei ole tottunut. Kokeile siis lisätä joogaa treenirutiineihisi. Myös kehosi ja mielesi kiittävät lempeästä harjoituksesta.

Laita ruokaa kotonasi
Ravintolaillallisten ei tulisi olla osa arkipäivääsi. Kun laitat oman ruokasi, tiedät täysin, mitä se sisältää. Voit valita terveelliset ja puhtaat ainesosat itse, kun taas ravintolassa joudut arvailemaan, mitä kaikkea annokseesi on laitettu maun saavuttamiseksi. Kokeile siis rohkeasti uusia reseptejä kotonasi!

Juo vihreää teetä
Liika kahvin juominen voi saada olosi levottomaksi ja keskittymisen herpaantumaan. Vaihda siis toinen kahvikupillisesi annokseen vihreää teetä, joka on täynnä antioksidantteja. Vihreä tee tekee hyvää maksallesi ja lisää kehoa puhdistavien entsyymien toimintaa.

Lähde: Pop sugar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti