sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kyykkää itsesi huippukuntoon - kyykkytreenin yleisimmät virheet listattiin

Salilla treenaaminen vaatii paljon itsekuria ja tekniikan hiomista. Sen vuoksi myös kyykkytekniikkaan kannattaa kiinnittää huomiota, etenkin jos haluaa säästyä loukkaantumisilta ja varmistua tulosten saavuttamisesta nopeasti. Yleisimmät virheet:

1. Selkäsi ja olkapääsi ovat rennot

Jos et aktivoi yläselkääsi ja olkapäitä, puhdas kyykkytekniikka ei onnistu. Tällöin selkäsi pyöristyy ja menetät liikkeen kontrollin. Lisäksi loukkaantumisen riski kasvaa huomattavasti.
Korjaa: Aktivoi yläselkäsi vetämällä lapaluita kohti toisiaan: pyöräytä hartiat ylös, taakse ja alas. Pienellä liikkeellä rakennat stabiilin asennon, jossa voit kyykätä. Kun selkä ja hartiat ovat aktiiviset, myös keskivartalon tuki on helpompi pitää - saatat yllättyä, miten paljon vahvemmaksi itsesi tunnet.

2. Polvesi kääntyvät toisiaan kohti

Jos polvesi kääntyvät helposti sisäänpäin, se on yleensä merkki heikoista reiden loitontajalihaksista. Jos annat polviesi kääntyä sisään päin, lisäät lihasten epätasapainoa - ja rikot polvesi.
Korjaa: Keskity juurruttamaan jalkasi lattiaan liikettä tehdessä: kun kyykkäät, onhan painosi tasaisesti kantapäällä ja päkiällä iso- ja pikkuvarpaan kohdalla? Kuvittele, että yrität levittää maata jalkapohjiesi välissä jaloillasi. Kuvittele paine jalkapohjan ulkosyrjille. Jalkojesi ei pidä todellisuudessa liikkua mihinkään liikettä tehdessä, mutta mielikuva auttaa pitämään jalat oikeassa asennossa.

3. Et kyykkää tarpeeksi syvälle

Usein luullaan, että syvään kyykkääminen on haitaksi polville. Jos sinulla ei kuitenkaan ole polviongelmia, voit huoletta kyykätä syvään: silloin myös aktivoit pakaralihaksen osia, joita et muutoin aktivoisi.
Korjaa: Kokeile seuraavan kerran salilla syviä kyykkyjä: vie liike niin matalalle kuin voit. Ideaalisyvyys on joka treenaajalla erilainen, sillä jokaisen keho on erilainen. Tärkeintä on pitää liikerata hallittuna ja liike tasaisena. Muista kuitenkin, että minkään liikkeen suorittamiseen ei kuulu viiltävää, terävää kipua. Jos tunnet kipua, kehosi kertoo, että teet liikkeen väärin tai se ei sovi sinulle. Oikeiden tekniikoiden hiomisessa ja liikkeiden löytämisessä kannattaa aina kysyä apua ammattilaiselta.

4. Kyykkäät vain yhdellä tapaa

Kyykkyjä on monenlaisia, aivan kuten treenaajiakin. On etukyykkyjä, takakyykkyjä, bulgarialaisia kyykkyjä, lista jatkuu jatkumistaan. Jos kuitenkin kyykkäät vain yhdellä tapaa, tuloksia ei välttämättä näy.
Korjaa: Jotta saisit vahvat, kiinteät pakarat, valitse salitreeniisi ainakin kolme erilaista kyykkyliikettä. Silloin saat varmemmin tuloksia.

5. Kyykkäät vain kerran viikossa

Mitä harvemmin kyykkäät, sitä pitempään sinulla kestää nähdä tuloksia, halusitpa sitten muokata lihaksia tai polttaa rasvaa. Kyykyt ovat erittäin tehokkaita, sillä ne aktivoivat useita lihasryhmiä ja polttavat sen vuoksi paljon kaloreita.
Korjaa: Kyykkää kaksi tai kolme kertaa viikossa. Joskus voi olla vaikeaa löytää kultainen keskitie sopivien treenimäärien löytämisessä, mutta kokeile erilaisia kyykkytreenejä: ensimmäisen treenin voit suorittaa raskailla painoilla voimatreeniä, toisena päivinä valitse pienemmät painot ja pidennä sarjoja.

6. Polvesi ylittävät varvaslinjan

Rasitat polviasi sitä enemmän, mitä enemmän polvet ylittävät varvaslinjan. Etenkin, jos sinulla on ollut aiemmin ongelmia polvien kanssa, saatat loukata itsesi erittäin herkästi väärällä tekniikalla.
Korjaa: Pidä polvesi samassa samassa linjassa varpaiden kanssa. Keskity viemään lantiotasi liikkeessä mahdollisimman pitkälle taakse, jolloin polvet eivät karkaa varvaslinjan yli.

Lähde: Fitness MagazineVideo kyykkäämisestä: https://www.youtube.com/watch?v=WSuOYzCdhWM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti