lauantai 16. toukokuuta 2015

Smoothie saattaa itse asiassa lihottaa sinua - katso, miten varmistat sen olevan terveellinenOletko vaihtanut aamupalasi smoothieen painonpudotuksen toivossa, mutta tuloksia ei näy?  Huolehdithan seuraavista seikoista, kun valmistat itsellesi herkullisen ja terveellisen smoothien:

Tarvitset kuitua

Riittävä kuidunsaanti on avainasemassa painon pudotukseen. Kuidut pitävät sinut kylläisenä ja huolehtivat toimivasta ruuansulatuksesta, ja sen vuoksi kannattaakin huolehtia kuitua sisältävistä aineksista smoothieta tehdessä: Banaanin sijaan valitse chian siemeniä, marjoja ja kasvipohjaisia proteiinijauheita.

Lisää proteiinia

Kuidun lisäksi kannattaa huolehtia riittävästä proteiinin saannista: Pinaatti ja kaali eivät riitä smoothieen proteiinin lähteiksi, sen vuoksi blenderiin kannattaa lisätä esimerkiksi soijamaitoa, maustamatonta jogurttia tai raejuustoa.

Liikaa hedelmiä

Vaikka hedelmäsmoothie on parempi vaihtoehto välipalaksi kuin donitsi, saatat saada annoksestasi enemmän kaloreita kuin uskotkaan. Hedelmissä on paljon luonnon omia sokereita, ja kehosi käsittelee ne nopeasti. Sen vuoksi myös nälkä iskee pian smoothien jälkeen. Sen vuoksi useat hedelmät kannattaa korvata vaikka pähkinöillä, jogurtilla tai soijamaidolla.

Makeutat liikaa

Lisäätkö smoothieesi makeutukseksi hunajaa tai sokeria? Jos teet annoksen marjoista tai hedelmistä, makeutat smoothiesi jo luonnollisesti. Kannattaa olla maltillinen makeutusaineiden lisäämisessä, vaikka olisitkin tottunut sokeriseen makuun. Hiljalleen totut smoothien luonnolliseen makuun.

Saat liikaa kaloreita

Vaikka ruoka olisi terveellistä, se saattaa olla hyvin kaloripitoista. Esimerkiksi avokadoissa ja pähkinöissä on erittäin paljon kaloreita - mutta se ei tietenkään tarkoita, että sinun pitäisi lakata käyttämästä niitä. Kannattaa kuitenkin muistaa maltti ainesten annostelussa!


Lähde: Pop sugar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti