keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

5 vaatetrendiä menneiltä vuosikymmeniltä, jotka toimivat edelleen

Menneiden vuosikymmenien isoimmat vaatetrendit ovat kovassa huudossa tänäkin kesänä.
Jokaisella vuosikymmennellä on klassikkovaatteensa, joka on hyvä kaivaa naftaliinista aina muutaman vuosikymmenen välein.

Inlight-sivusto listasi viisi menneiden vuosikymmenien vaatetrendiä, joiden käyttäjä on tänä kesänä jälleen muodin huipulla.

1. 1950-luvun korkeavyötäröiset shortsit

Toimii, koska: Korkeavyötäröiset shortsit ovat imarteleva alaosa, sillä ne antavat lisäkurvia vyötärölle ja piilottavat mahdolliset jenkkakahvat. Shortsit ovat täydelliset, jos hakusessa on klassinen tiimalasivartalo.

Minkä kanssa: Parita shortsit napapaidan tai bodyn kanssa. Napapaidan kanssa saat tilaisuuden näyttää kaistaleen paljasta pintaa paljastamatta liikaa, kun taas bodyn kanssa et joudu murehtimaan paidan noususta korviin.

Välttele tätä: Älä osta täydellisesti omaa kokoasi olevaa paria. Kokeile sen sijaan kokoa isompaa paria, jotta housut eivät päivän aikana karkaa ylöspäin ja jumahda turhan korkealle haaruksiin. 

2. 1960-luvun kotelomekko

Toimii, koska: Kotelomekon muoto on niin yksinkertainen ja ajaton kuin mekko vain voi olla. Sen voi pukea sekä juhlavasti että työpäivään sopivasti.

Minkä kanssa: Vähemmän on enemmän kotelomekon kanssa. Yhdistä mekko räväköihin, yksivärisiin sukkahousuihin ja valkoisiin kenkiin tai näyttävään lempikaulakoruusi.

Välttele tätä: Kotelomekkoja löytyy kaikissa väreissä ja kuoseissa, joten pidä aina minimaalisuus mielessä mekon asustamisessa. Anna mekon toimia asun näyttävimpänä osana ja katseenkiinnittäjänä.3. 1970-luvun trumpettihousut

Toimii, koska: Trumpettihousut ovat jo asu itsessään, ja ne antavat mille tahansa paidalle tai neuleelle roimasti hippihenkeä.

Minkä kanssa: Kokeile yhdistää leveälahkeiset housut hulmuavan topin tai t-paidan kanssa ja sujauta jalkaan rouheat cowboy-bootsit. Lisää vielä vyötärölle isosolkinen nahkavyö asua täydentämään.

Välttele tätä: Huomioi, kuinka pitkät ja leveät puntit housuissasi on. Muuten puntit laahaavat helposti pitkin maita ja mantuja. Oikeat kengät ovat avainasemassa trumpettihousujen kaverina.  

4. 1980-luvun farkkutakki

Toimii, koska: Farkkutakkia voi käyttää periaatteessa minkä asun kanssa tahansa. Hyvän farkkutakin omistaja kokee samanlaisen tunteen kuin täydellisellä hinta-laatu-suhteella varustetun viinipullon löytäjä: siihen tarttuu uudelleen kerta toisensa jälkeen.

Minkä kanssa: Farkkutakki näyttää hyvältä kaiken kanssa aina leggingseistä aurinkolaseihin.

Välttele tätä: Jos haluat rakentaa koko asun denim-kankaasta, pidä huoli, että jokainen vaatekappale sopii yhteen muiden kanssa. Jos kankaat ovat liian samansävyisiä, näyttää lopputulos helposti sekavalta haalariasulta. 

  

5. 1990-luvun napapaita

Toimii, koska: Kun napapaidan yhdistää oikeaan alaosaan, napapaidat näyttävät hyvältä kaikkien päällä. Ne myös luovat kantajalleen mielenkiintoisen siluetin tavalliseen hihattomaan paitaan verrattuna.

Minkä kanssa: Yhdistä minkämallinen napapaita tahansa korkeavyötäröiseen hameeseen, shortseihin tai housuihin. Napa näkyy mieluusti vain rantaolosuhteissa.

Välttele tätä: Napapaidat voivat valitettavan helposti luoda mauttoman kuvan kantajastaan. Pidä siis huoli, että alaosa on säädyllinen, jotta ilme säilyy naisellisena ja tyylikkäänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti