torstai 19. helmikuuta 2015

Grace of Monaco

Kuvahaun tulos haulle Grace of Monaco

Katsoin eilen Viaplaylta elokuvan Grace of Monaco. Elokuva kertoo näyttelijä Grace Kellyn ja Monacon Ruhtinas Rainier III:n avioliitosta. Elokuvassa Grace Kellyä näyttelee Nicole Kidman, joka suoriutuu roolistaan hyvin. Sen sijaan Rainier oli minusta elokuvassa liian tavallisen näköinen, olihan hän kuitenkin komea mies, Rainieria näytteli Tim Roth.

Ruhtinas ei halunnut Kellyn enää palaavan elokuvien pariin, ja niinpä Kellyn elokuvat kiellettiin Monacossa. Vuonna 1964 valmistuneeseen Marnie-elokuvaan Kelly olisi halunnut palata Hitchcockin ohjattavaksi, mutta monacolaiset eivät pitäneet ajatuksesta. 

Elokuva on rajattu tarkkaan melko lyhyeen ajankohtaan, jolla oli ratkaiseva merkitys sekä Gracelle että Monacolle. Siinä ei kerrota Gracen elämän traagista loppua Monacon vuoristotiellä, eikä heidän lapsiensa aiheuttamia skandaaleja heidän varttuessaan aikuisiksi.

Grace Kelly tunnettiin Alfred Hitchcockin suosikkinäyttelijänä. Kun Grace oli jo asettunut Monacoon, Hitchcock lähestyi häntä vielä kerran 1960-luvun alussa. Hän olisi halunnut Gracen Marnie-elokuvansa päärooliin. Kaikki tietävät, mikä oli lopputulos, mutta elokuva kertoo yhden mahdollisen version, miten siihen päädyttiin.

Samaan aikaan Hitchcockin pyrkimysten kanssa Monaco kamppaili olemassaolostaan Charles de Gaullen hallitseman Ranskan kyljessä. Ruhtinas Rainier oli jo alistumassa, kunnes ruhtinatar Grace otti järeimmän aseen käyttöön: Hollywoodin lumon. Sille De Gaullenkaan ei kannattanut kääntää selkäänsä.

Ihan hyvä elokuva, joskin olisin odottanut enemmän elämänkerrallista elokuvaa.

Kuvahaun tulos haulle Grace of Monaco

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti