tiistai 3. maaliskuuta 2015

The Grand Budapest Hotel

Katsoimme eilen mieheni kanssa elokuvan The Grand Budapest Hotel. Erittäin hyvä leffa! Hyvä lavastus, kuvaus, näyttelijät ja käsikirjoitus. Elokuva oli kuin "karkki" :) Tämä elokuva todella ansaitsi Oscarinsa!

" Wes Andersonilla on tyypillisesti hyvin omalaatuinen kosketus elokuviensa tarinaan ja henkilöihin. Hänen tyylinsä tehdä elokuvia tuottaa aina omaperäisiä ja ainutlaatuisia elokuvakokemuksia, joita voi vain ihailla ja ihmetellä. Eikä The Grand Budapest Hotel ole poikkeus säännössä.

The Grand Budapest Hotel (lyh. TGBH) kertoo neljän takauman kautta tämän kyseisen hotellin vastaanottovirkailijan, Gustave H:n (Ralph Fiennes), ja hänen luottoystävänsä ja suojattinsa Zero Moustafan (Tony Revolori) seikkailuista sotienvälisenä aikana. Näihin seikkailuihin lukeutuu useita tapahtumasarjoja kuten murhasyytökset, mittaamattoman taideteoksen varkaus ynnä muuta. En halua kertoa elokuvasta enempää, jottei katselukokemus menisi pilalle.

TGBH vilisee lukemattomia suuria nykyajan elokuviatähtiä, kuten Ralph Fiennes, Edward Norton, Jude Law, Harvey Keitel, Willem Dafoe, Adrien Brody ja monia, monia muita. Nämä valovoimaiset näyttelijät ja heidän loistavasti kirjoitetut hahmot sopivat aivan täydellisesti Andersonin leffaan. Parhaimpana loistaa pääosaa esittävän Fienneksen hahmo Gustave H, joka on välillä hullunkurisen hauska ja runollinen ja välillä hyvin vakava. Fiennes osaa omaksua Gustaven hahmon erinomaisesti ja se näkyy vahvasti.

TGBH pursuaa loistavaa huumoria, joka sopii Andersonin tapaan kertoa elokuvaa kuin nyrkki silmään. Kerta kerran jälkeen huomasin itseni nauramasta ihan typerillekin asioille, mutta ehkä se on vain Andersonin elokuvien taikaa. Tämä, kuten varmaan jokainen Andersonin leffa, on täynnä kohtauksia, joissa kaikki on täydellisen symmetrisesti keskellä kuvaruutua. Oli se sitten kyse mäenlaskukohtauksesta tai lukemattomista hissikohtauksista, Andersonin tyyli on koko ajan hyvin tunnistettava ja läsnä. Kerronta on erinomaista ja sujuvaa, jonka ansiosta elokuva soljuu eteenpäin, enkä katsojana ehtinyt kyllästyä kertaakaan. Jopa musiikki on Anderson-leffamaista."

Lähde: www.leffatykki.comElokuvan traileri:
https://www.youtube.com/watch?v=2bTbW70umbQ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti