torstai 12. maaliskuuta 2015

Niin se käy (And So It Goes)

Yhdysvallat 2014. Ohjaus: Rob Reiner. Käsikirjoitus: Mark Andrus. Tuotanto: Mark Damon, Alan Greisman, Rob Reiner. Kuvaus: Reed Morano. Leikkaus: Dorian Harris. Musiikki: Mark Shaiman. Pääosissa: Michael Douglas, Diane Keaton, Sterling Jerins, Frances Sternhagen, Annie Parisse, Rob Reiner. Kesto: 94 min.

Romanttisia komedioita suolletaan tasaiseen tahtiin siinä toivossa, että edes jokunen yltäisi kassamagneetiksi kypsemmän yleisön keskuudessa. Ja niin myös käy – mutta tämä elokuva tuntui lattealta verrattuna Jack Nicholsonin -komediaan Elämä on ihanaa .

Niin se käy (And So It Goes, 2014) on tarina äreästä leskimiehestä, Oren Littlestä (Michael Douglas), joka haluaa netota muhkeat eläkerahat uransa vihoviimeisestä kiinteistökaupasta.

Miljoonia odotellessa ukko siemailee martineja vuokratalonsa kuistilla ja solvaa mennen tullen kivoja naapureita. Kun vankilaan joutuva poika (Scott Shepherd) sysää 9-vuotiaan tyttärensä Orenin vastuulle, yrittää pappa nakata lapsen seinän takana asuvan baarilaulajattaren hoiviin.
Miehensä kuolemaa sureva Leah (Diane Keaton) kiintyy tyttöön, mutta ihan näin helposti ei vaari veräjästään pääse. Eripuraisen kaksikon välille syntyy outo yhteishuoltajuus, jonka seuraamukset ovat tietenkin ennalta arvattavan romanttisia.
 
Douglas tekee ilkimyksensä löysin rantein ja pinnallisesti. Kuva cocktail-lasi kourassa löysäilevästä Oren Littlestä rinnastuu mielleyhtymään rutiinirooleilla miljoonia tahkoavasta Hollywood-tähdestä. Douglasille olisi voitu tehdä mielenkiintoisempi ja monivivahteisempi rooli.

Diane Keatonin laulavassa lavakarismassa ei ole mitään vikaa, mutta näyttelijän työn kannalta tilanne alkaa olla jo hälyttävä. Leah on jo ties kuinka mones neuroottinen sähläri Keatonin uralla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti