maanantai 9. maaliskuuta 2015

Matkijanärhi 1

Katsoimme eilen mieheni kanssa Matkijanärhi 1 leffan Viaplaylta. Tämä elokuva oli enemmän tieteiselokuva, mitä kaksi edeltävää osaa. Elokuva oli ihan hyvä ja jään odottamaan seuraavaa elokuvaa Nälkäpelistä.

"Tuhon jälkeistä dystooppista Panemia johtava itsevaltainen Pääkaupunki on saanut kovan arvovaltakolauksen, kun valtakunnan eri Vyöhykkeiden alistamisen väline, tappava Nälkäpeli-tosi-tv-kisa on päättynyt kapinallisten voimien pakoon. Niin Pääkaupunki kuin tuhotuksi oletetulla Vyöhyke 13:lla piileskelevät kapinalliset ryhtyvät propagandataistoon käännyttääkseen muut Vyöhykkeet oman näkemyksensä puolelle.

Pääkaupungin valttina on Peeta (Josh Hutcherson), Nälkäpelin osanottaja, joka edellisen elokuvan lopun kaoottisissa tapahtumissa jäi pelinjärjestäjien kynsiin. Peeta vetoaa katsojien tunteisiin tuomitessaan kapinallisten teot ja esittäessään nämä harhaanjohdettuina ihmisinä, jotka eivät tiedä mitä tekevät. Kapinalliset tarvitsevat oman keulakuvan, ja sellaiseksi haluttaisiin Peetan parina taistellut Katniss (Jennifer Lawrence), Nälkäpelien sääntöihinkin vaikuttaneen yleisönsuosion saavuttanut pelaaja.

Henkensä edestä jo pariin otteeseen taistelemaan joutunut Katniss on kuitenkin kokemustensa traumatisoima, eikä tunne vetoa väkivaltaisuuksien keulakuvaksi. Nuoren naisen haavoittunutta psyykeä ei auta, että Pääkaupunki on hänen pakonsa kostoksi tuhonnut Katnissin ja Peetan koti-Vyöhykkeen. Toisaalta juuri Pääkaupungin laskelmoitu julmuus saattaa sytyttää Katnissin periaatteellisen palon uudelleen liekkeihin."


Elokuvan traileri: https://www.youtube.com/watch?v=bKowpyb1kP4


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti