Alkaa olla aika laittaa parvekepuutarhaa kuntoon ja haluan laittaa sinne yrttejä joita voin käyttää smoothiessa, salaateissa ja ruoanlaitossa.
Nämä tulivat mieleeni, mitä voisin laittaa parvekepuutarhaan:
- sitruunamelissa
- minttu
- persilja
- basilika
- oregano
- rucola
- tammenlehtisalaatti
2-3 kourallista marjoja/hedelmäkuutioita
1 kourallinen vihreitä vihanneksia/yrttejä/salaatteja
hunajaa maun mukaan
valitsemaasi nestettä sen verran, että koostumus miellyttää sinua
Smoothien pohjana voit käyttää pakuriteetä, lähdevettä, mehua, kookosvettä, kauramaitoa, mantelimaitoa, yrttiteetä — mitä ikinä keksitkin.
Vihreiden kasvisten ja yrttien sisältämän klorofyllin (lehtivihreän) kemiallinen rakenne on hyvin samanlainen kuin hemoglobiinilla, siksi se puhdistaakin erinomaisesti verta, parantaa vastustuskykyä, nostaa rauta-arvoja, lisää hapenottokykyä, poistaa kuonaa elimistöstä, antaa elinvoimaa, suojaa auringonsäteilyltä ja vaikuttaa suotuisasti elimistön happo-emästasapainoon. Vaihtele eri vihreitä päivittäin. Nyt kannattaa hyödyntää myös ilmaisia villivihanneksiamme, jotka ovat vertaansa vailla mm. klorofyllin suhteen.
Muista siis nämä: Nokkonen, voikukka, horsmanlehdet, kuusenkerkät, persilja, basilika, minttu, sitruunamelissa, oregano, rucola, tammenlehtisalaatti, mungpavun idut, vesikrassi, alfalfa, auringonkukanversot, idätetyt linssit, parsakaali, kaali, pinaatti, levät, vehnänorasjauhe, ohranorasjauhe, kesäkurpitsa, lehtiselleri…
Muutama sana vielä spirulinasta ja chlorellasta. Nämä levät ovat hyvin ravintopitoisia ruokia — pelkästään jo niissä oleva proteiini on 65-71 % elimistömme hyödynnettävissä. Lisäksi levät sisältävät mineraaleja, antioksidantteja, hyviä rasvahappoja, aminohappoja sekä vitamiineja. Levien säännöllinen käyttö mm. ehkäisee tulehduksia, suojaa ihoamme auringolta ja auttaa kehoamme detoksifikaatiossa.
Muistisääntö: Mitä tummemman vihreä kasvi, sitä enemmän klorofylliä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti