Kotitekoinen herkkusiirappi syntyy yksinkertaisesti kuusenkerkistä.
Kerkät ovat kuusen nuoria vuosikasvuja, joita voi syödä sellaisenaan. Voit lisätä niitä leivän päälle, salaatteihin tai ruokien ja leivonnaisten koristeeksi.
Kasvaessaan kerkät saavat tummanvihreän värin ja pihkaisen maun. Kerkkien kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, joten kysy lupa, jos keräät kerkkiä muusta kuin pihakuusestasi.
Kerkät ovat kuusen nuoria vuosikasvuja, joita voi syödä sellaisenaan. Voit lisätä niitä leivän päälle, salaatteihin tai ruokien ja leivonnaisten koristeeksi.
Kasvaessaan kerkät saavat tummanvihreän värin ja pihkaisen maun. Kerkkien kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, joten kysy lupa, jos keräät kerkkiä muusta kuin pihakuusestasi.
Kerää kuusenkerkät nyt alkukesästä ja keitä niistä siirappia.
Kuusenkerkät ovat parhaimmillaan vaaleanvihreinä ja pehmeinä. Yhteen
pullolliseen siirappia tarvitset noin litran huuhdeltuja kuusenkerkkiä.
Halutessasi voit liottaa kerkkiä vedessä yön yli.
Kiehauta noin litra vettä ja lisää sekaan kerkät. Keittele rauhallisesti poreillen noin tunti.
Kiehauta noin litra vettä ja lisää sekaan kerkät. Keittele rauhallisesti poreillen noin tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti