sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Stringit on out ja "mummo"-alushousut tulevat :)

Onpa hyvä uutinen että ällöttävät stringit jää pois, ne on niin epäkäytännölliset ja hankalan tuntoiset pitää päällä. Nämä vyötäröön asti ulottuvat alushousut istuvat paremmin, ovat hygieeniset ja muotoilevat vatsan seutua litteämmäksi, jos haluaa. Ja ehdottomasti ne on mukavammat jalassa!

Stara kertoi jo kaksi vuotta sitten, että niin sanotut mummokalsarit ovat tulossa muotiin naisilla ensimmäisen kerran sitten 1950-luvun. Toimituksen ennustus osui täydellisen oikeaan, sillä nyt stringit ja tangat saavat viimein väistyä aikaisempaa suurempien ja mukavampien alushousujen tieltä.
Nyt myös New York Times on huomannut, että alavatsan peittävät alushousut ovat nousseet hitiksi. Lehden mukaan naiset kokevat, että erityisesti mekkojen ja hameiden alla muotoilevat alushousut ovat kaikista miellyttävimmät ja parhaimman näköiset.


Trendistä kielii myös lukuisat Instagram-kuvat, joissa naiset poseeraavat korkeavyötäröisissä alushousuissa. Kymmenen vuotta sitten korkeavyötäröisiä ja muotoilevia alushousuja olisi pidetty nuorten keskuudessa jopa noloina mummojen alushousuina. Nyt suhtautuminen on muuttunut ja niitä pidetään tyylikkäämpinä kuin stringejä.

Suuret muotitalot ovatkin julkaisseet alusvaatemallistoissaan valtavan määrän alushousuja vastaamaan tämän hetken trendiä. Vaikuttaisi siltä, että stringit ovat OUT ja mummohousut IN. Näyttelijä-supermalli Rosie Huntington-Whiteley suunnitteli jo toissavuonna Marks & Spencerille oman Autograph-mallistonsa, joka sisälsi myös ”mummomaisia” vaihtoehtoja. Mallisto sai innoitusta legendoilta, kuten Ava Gardnerilta ja Grace Kellylta.

 

Huh, mikä muotikesä: 70-luvun kauneustrendit tulevat taas!

70-luku on muodissa. Housujen lahkeet liehuvat ja mikrokokoiset vaatteet tekevät tuloaan. Ja mikä parasta, myös kauneuteen saadaan taas pastellisävyjä!


Jos jokin on THE 70-lukua, niin kukka hiuksissa. Villitys alkoi jo 60-luvulla hippiliikkeen myötä, mutta jatkui pitkälle 70-luvun puolelle. Ja mikäs siinä, kukka hiuksissa on sekä kaunis että naisellinen asuste.

Jotain muutosta muotiin on kuitenkin tullut. Nyt kukat ovat pienempiä ja kukkaketojen vähentyessä koristeita voi tuoda hiuksiin myös esimerkiksi kukallisten pantojen avulla.

Pastellisävyiset luomivärit

Tästä tulee heti ABBA mieleen. Mutta pastelli tulee taas, rohkeasti siis sinistä tai lilaa luomeen! Valitse kuitenkin mattasävy. 

 Jakaus keskellä päätä

70-luvulla tällainen tukka piti oli kaikilla. Viime vuoden lopulla vapaana liehuvia hiuksia keskellä päätä -jakauksella alkoi taas näkyä muotinäytöksissä. 

Strassit

Kasvoihin kiinnitettävät ”jalokivet” eli strassit olivat eräs 70-luvun oudoimmista trendeistä. Nyt sen voi ottaa haltuun ilman ongelmaa, erilaisia strasseja on jo tarjolla mielin määrin. 

Lyhyt otsatukka

Jos jakaus keskellä päätä ei miellytä, leikkaa lyhyt otsatukka ja suorista hiukset piikkisuoraksi. Olet trendien aallonharjalla. 

Graafiset silmärajaukset

Vahvat, graafiset rajaukset tulevat taas, ja toisin kuin 70-luvulla, nyt ne voi tehdä helpommin kuin koskaan, kiitos eyelinereiden kehittymisen ja valtavan valikoiman. 

 Blondi tukka

70-luvun lopulla alkoi platinablondien aikakausi, ja nyt se on taas täällä. Kim Kardashianin ja Jared Leton perässä paitsi naiset myös miehet ovat vaalentaneet hiuksiaan, trenditietoisimmat harmaaseen vivahtaen.

Lähde: Good Housekeeping


lauantai 30. toukokuuta 2015

Pastellisävyt hiuksissa

Katselen ympärilleni sillä silmällä, jospa sitä värjäisi hiukset jollain pastellisävyllä. Taidan tehdä sen seuraavan hiustenleikkauksen yhteydessä. Sopivasti kesähiukset :)

  Pastellisävyä voi laittaa vain hieman.




Tekoripsien korjaus

Tekoripseni korjattiin eilen. Ne olivat liian kaarevat silmäluomen keskiosasta, joten liimapintaa oli liian vähän. Nyt ripset ovat pysyneet, kuten pitääkin.

Tekevälle sattuu virheitä ja asiallisesti voi ko. liikkeeseen ilmoittaa miten on käynyt. Liike tulee kyllä vastaan asiassa ja korjaa tilanteen.


Lumenen kesän kynsilakat

Olen hullaantunut Lumenen glitter-kynsilakkoihin, niitä löytyy myös muista merkeistä vaikka minkä värisenä.


Lumenen glitter-lakat: vasemmalla Natural Code 3D Glitter Polish, nro: 55 Top Coat Silver. Keskellä Natural Code 3D Glitter Polish, nro: 56 Sparkle Burst. Oikealla Gel Effect nro: 17 Glistering Sea-Kimallus.


Vasemmalla: Lumenen Gel Effect nro: 18 Sand Glimmer-Hiekka hehkuu. Oikealla Gel Effect nro. 54 Walk in the Grass -Kevätnurmella.

Minulla on lyhyet kynnet ja kasvatan niitä tällä hetkellä. Laitoin ensimmäisenä kynsiin Gel Effect nro:18 Sand Glimmer lakkaa kaksi kerrosta. Sen jälkeen laitoin yhden kerroksen Natural Code 3D Glitter Polish, nro: 56 Sparkle Burst lakkaa.

Kumpikin näistä lakoista taittuu hiekan sävyyn, joten ne sopii keskenään hyvin ja kimallusta kynsiin saa lisää, kun laittaa lakkakerroksia enemmän.

Keskenään sopii myös hyvin Gel Effect nro. 54 Walk in the Grass -Kevätnurmella lakattuna ensin ja päälle Natural Code 3D Glitter Polish, nro: 55 Top Coat Silver (tämä glitter-lakka on puhtaasti hopeanvärinen) tai Gel Effect nro: 17 Glistering Sea-Kimallus. Nämä kaikki taittuvat hopeaan, nro:ssa 17 Glistering Sea lakan seassa on sinisiä ja hopeanvärisiä kimalteita, joten siitä saa myös sinisen sävyjä kynsiin.

Collage Obsession Challenge: "Mask"

I participated to Collage Obsessions Challenge "Mask".

Here is my entry.


perjantai 29. toukokuuta 2015

Yrttien kasvatus ja käyttö

BASILIKAT, OCIMUM BASILICUM

Kasvatus: Basilika rakastaa lämpöä. Sen voi istuttaa avomaalle vasta hallanvaaran jälkeen. Siemenestä kasvatettaessa taimikasvatus aloitetaan huhtikuussa kylvämällä 2–4 siementä ruukkua kohden. Siemenet itävät parissa viikossa. Ennen ulos istuttamista taimet latvotaan eli niiltä katkaistaan latvat, jotta ne tuuheutuvat ja vahvistuvat. Toimenpide sopii kaikille yrteille. On myös tärkeää totuttaa taimet pikkuhiljaa ulkoilmaan eli karaista ennen lopullista istuttamista. Alkukesästä basilika hyötyy hallaharsosta. Taimiväli on 30 cm. Hyviä kasvukumppaneita ovat tomaatit ja muut yrtit. Tosin basilika kuluttaa muita yrttejä enemmän vettä.
Käyttö: Basilika sopii kaikkiin ruokiin, joissa on tomaattia, ja lisäksi liha- ja kalaruokiin, munan ja juustojen kanssa. Lääkinnässä sen katsotaan auttavan ruoansulatusvaivoihin ja yskään. Kerää basilikasta lehtisatoa napsimalla isoimpia lehtiä ja leikkaamalla latvoja sekä sivuversoja. Näin se tekee jatkuvasti uusia haaroja eikä ala kukkia liian pian. Kymmenestä kasvista saat jo loihdittua useammankin peston ja salaatin. Jos satoa tulee yltäkylläisesti, basilikasta voi tehdä yrttiöljyä tai kuivattaa lehdet hiostamalla.

MINTUT, MENTHA-LAJIT

Kasvatus: Minttuja on noin 25 lajia. Monivuotinen minttu leviää helposti juurivesojensa avulla, joten istutettaessa se on hyvä rajata hyvin esim. juurimatolla tai pitää kurissa omassa ruukussaan. Herkullisin ruoanlaitossa on viherminttu, Mentha spicata. Yrttiteehen ja lääkinnällisiin tarkoituksiin paras taas on voimakas piparminttu, Mentha x piperita, jota lisätään kasvullisesti maavarsista. Minttuja on erittäin helppo kasvattaa, ja ne tuottavat vähällä vaivalla runsaan sadon.
Käyttö: Viherminttu sopii tuoreena ja kuivattuna salaattiin, lämpimiin vihanneksiin kuten punajuuren ja porkkanan kera, sekä liharuokiin, erityisesti lampaalle. Viileä kesädrinkki, mojito, tehdään marokonmintusta, limetistä, sokerista, soodasta ja rommista. Piparminttutee auttaa moniin vaivoihin ruoansulatusongelmista vilustumisoireisiin. Se on antimikrobinen, rauhoittaa ja virkistää mielialaa. Kokeile piparminttuteetä myös päänsärkyyn, pahoinvointiin ja yskään.

TIMJAMI, THYMUS

Kasvatus: Timjamit ovat melkoisen talvenarkoja lukuun ottamatta kotoista kangasajuruohoamme, Thymus serpyllum. Pienet siemenet, joita ei peitetä, kylvetään huhtikuussa ruukkuihin. Ulos istutus tai suorakylvö avomaalle tehdään touko–kesäkuussa. Valmiiden taimien hankkimista kannattaa harkita, sillä timjami kasvaa melko hitaasti. Hiekkapitoinen, hyvin kalkittu maa ja aurinkoinen paikka sopivat timjamille.
Käyttö: Tarha-ajuruoho, Thymus vulgaris, ja ranskalainen lajike ’Fine Leaf French’ ovat herkullisimmat ruoanlaitossa. Myös sitruunatimjamia, Thymus citriodomus, kannattaa kokeilla pirteän sitruunanmaun takia. Timjami sopii lähes kaikkeen ruoanlaittoon kuten oreganokin. Kokeile timjamia porkkanaan ja kaaliin, liha- ja kalaruokiin sekä salaattiin. Sitaise timjamia maustekimppuun, Bouguet garniin. Yrttiteessä timjami torjuu flunssaa.

SALVIAT, SALVIA OFFICINALIS

Kasvatus: Salviaa voi kasvattaa ruukuissa, kasvimaalla ja kukkapenkissä. Lajeja on runsaasti. Salviat ovat paitsi herkullisia ja terveellisiä, myös kauniita. Helpointa on ostaa valmis taimi kaupasta, mutta toki salvia kasvaa siemenestäkin. Tuuheasta taimesta voi alkukesällä ottaa pistokkaita, jotka lähtevät nopeasti kasvamaan taimimullassa. Aloita siemenien esikasvatus maaliskuussa. Taimiväli aurinkoisella kasvupaikalla on 25 cm. Salvia voi leutoina talvina talvehtia Etelä-Suomessa.
Käyttö: Voimakkaan makuinen salvia sopii rasvaisiin ruokiin kuten sianlihaan sekä tomaattia ja sitruunaa sisältäviin ruokiin. Italialaiset käyttävät salviaa pastaruoissa ja risotoissa. Kokeile leivittää ja paistaa kokonaisia salvianlehtiä voissa sitruunan kera. Salviaa on käytetty mm. melankolian torjuntaan ja kuukautisvaivoihin. Salviatee tehoaa yskään ja kurkku- ja nielutulehduksiin. Liikahikoiluakin salvian on todettu hillitsevän.

ROSMARIINI, ROSMARINUS OFFICINALIS

Kasvatus: Rosmariini on monivuotinen, varpumainen huulikukkaiskasvi. Se on kotoisin Välimeren alueelta, joten se talvehtii Suomessa vain poikkeustapauksissa. Sitä voit kasvattaa siemenestä, jolloin esikasvatus aloitetaan maaliskuussa. Helpointa on silti ostaa valmiit taimet puutarhamyymälästä, torilta tai vihannestiskiltä (tarkasta tuoreus!). Rosmariini lähtee keväällä helposti kasvuun pistokkaista. Ota 15–20 cm pitkä oksa, poista alimmat lehdet ja ruukuta suoraan taimimultaan. Sumuttele pistokkaita usein, muovipussi päällä ehkäisee kosteuden haihtumista. Istuta taimet ulos kesäkuun alussa. Näin saat paljon taimia yhden hinnalla.
Käyttö: Rosmariini on kuin luotu perunoiden, lampaan ja miilunpolttajan spagetin seuraksi. Kokeile sitä myös uunivihanneksiin, naudanlihaan ja kalaan. Kuivata ylimääräistä satoa kimppuina kuivassa paikassa. Rosmariinin voimakkaan tuoksun on uskottu parantavan muistia, ja sitä on käytetty mm. epilepsiaan, hedelmättömyyteen, jopa kaljuuntumisen torjuntaan. Rosmariinista saatavaa öljyä käytetään paljon kosmetiikassa tuoksuaineena ja mm. lihas- ja hermosärkyihin.

KORIANTERI, CORIANDRUM SATIVUM

Kasvatus: Korianteria on hauskaa kasvattaa siemenestä. Koska nuoren kasvin nuorimmat lehdet ovat herkullisimmat, korianteria kannattaa kylvää pitkin kesää kahden viikon välein. Erinomainen lajike on lehtikorianteri ’Marino’, jota kutsutaan myös kiinalaiseksi persiljaksi. Kauniit, valkoiset kukinnot ovat perhosten ja mehiläisten suosiossa. Osa siemensadosta kannattaa säästää tulevan vuoden kylvöihin ja osa käyttää keittiössä. Jos jätät siemenet paikoilleen, korianteri kylväytyy puutarhaan tupsahtaen esiin milloin mistäkin.
Käyttö: Voimakas korianteri sopii hyvin itämaiseen makumaailmaan, kuten vokkeihin, salsoihin ja kookosmaitoa sisältäviin ruokiin. Tuoreena yrttiöljynä tai tahnana sillä voi kuitenkin herkutella ruoan kuin ruoan kyytipoikana sekä leivän päällä yrttivoissa. Korianteri kannattaa käyttää ja pakastaa tuoreeltaan, sillä ohutlehtisenä se ei kestä kuivatusta. Kasviin kehittyvät siemenet sopivat mausteeksi kasviscurryihin ja muihin intialaisvaikutteisiin ruokiin.

PERSILJA, PETROSELINUM CRISPUM

Kasvatus: Siemenviljelyssä tulee muistaa, että persilja itää melko hitaasti, 2–4 viikossa. Siemeniä kannattaa liottaa yön yli itämisen nopeuttamiseksi. Kylvää voi ruukkujen lisäksi myös suoraan avomaalle toukokuussa. Jos ostat kaupasta valmiit taimet, kannattaa jakaa ne useampaan osaan ja istuttaa omille paikoilleen, missä ne tuuheutuvat nopeasti. Eräs käyttökelpoinen idea on istuttaa persiljaa puutarhassa istutusalueiden reunakasviksi.
Käyttö: Suomessa on perinteisesti käytetty keittomausteena tunnettua kähäräpersiljaa. Kuitenkin parasta ruoanlaittoon on sileälehtinen persilja, esimerkiksi lajike nimeltä ’Comun’. Silolehtinen persilja sopii antamaan väriä ja makua risottoon ja pastaan, marinadeihin, keittoihin, munakkaisiin ja lähes mihin tahansa vihreyttä kaipaavaan ruokaan. Persiljassa on paljon rautaa ja vitamiineja, joten sitä ei kannata säästellä. Persiljaa on hyvä sekä kuivata että pakastaa tuoreena pitkän talven tarpeisiin. Persiljasta valmistettu tee lisää virtsaneritystä ja sopii puhdistavana virtsatievaivoista kärsiville.

OREGANO, ORIGANUM

Kasvatus: Oreganon eli mäkimeiramin kasvupaikka on aurinkoinen. Kasvualusta on hyvin kalkittu maa, joka ei saa olla märkä. Oreganoa voi kasvattaa siemenistä, pistokkaista ja/tai jakamalla taimia. Siemenet kylvetään keväällä huhtikuussa, istutus avomaalle tai ruukkuihin toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa. Voi kasvattaa sisälläkin. Meiramit risteytyvät helposti ja puutarhassa muuttavat makuaan yllättävästi. Toreilta ja puutarhamyymälöistä pitäisi kuitenkin saada aitoa tavaraa; maistamalla hieman löydät suosikkisi. Meiramit ovat hyviä perhoskasveja.
Käyttö: Kreikkalainen oregano Origanum vulgare subsp. hirtum on maukkain oregano. Oregano on tuttu pizzamauste, mutta sitä kannattaa silputa myös salaattiin, keittoihin, kaali-, kesäkurpitsa-, herne-, muna- ja juustoruokiin. Kuivata lehtiä leikkaamalla satoa pitkin kesää. Muista, että myös kukat maistuvat herkullisilta. Oregano sopii hyvin herkullisen yrttiöljyn valmistukseen.

RAKUUNA, ARTEMISIA DRACUNCULUS

Kasvatus: Rakuunaa kasvatetaan yleensä puutarhassa tai ulkona ruukuissa. Erityisesti hienostunut ranskalainen rakuuna pitää aurinkoisesta ja suojaisasta kasvupaikasta. Talvehtiminen on silti melko epävarmaa. Sen sijaan melko kitkeränmakuinen venäläinen rakuuna kasvaa monivuotisena vähään tyytyen.
Käyttö: Ranskalaisen rakuunan anikseen vivahtava, hienostunut maku pääsee oikeuksiinsa, kun sitä ei sotke liiaksi muiden yrttien kanssa. Se on béarnaise-, tartar- ja hollandaisekastikkeiden tärkeä ainesosa. Kokeile avokadon kanssa, sinappipohjaiseen salaattikastikkeeseen, majoneesilisukkeisiin kalaruokien keralla tai tee hienostunutta rakuunayrttivoita grilliherkkuihin. Kuivattavat versot on hyvä leikata ennen kukintaa, jolloin maku on parhaimmillaan (pätee myös muihin yrtteihin).

Lähde: http://www.kotijakeittio.fi/

Salvialla vatsa litteäksi

Salvia on kasvi, jolla on monia terveydellisiä ominaisuuksia. Yksi niistä on sen vaikutus auttaa sinua saamaan vatsa litteämmäksi, mikä tekee siitä ihanteellisen osan laihduttajan ruokavalioon. Lue tästä artikkelista mitä etuja salviateen tai -uutteen juomisella on.

Salvia on maustekasvi ja se on alkuperäisin Välimereltä. Se kuuluu mintun kanssa samaan perheeseen ja kasvaa kuten pensas. Sen lehdet ovat soikeita ja vihreät, ja kukat ovat punaisia, vaaleanpunaisia tai valkoisia. Salvialla on pitkä historia lääkekasvina ja ainesosana monissa ’rohdosjuomissa’. Ennen vanhaan sanottiin, että se, joka söi salvian lehtiä, saavuttaisi tietoa.


Salvialla on useita käyttötarkoituksia gastronomiasta kauneushoitoihin. Sitä käytetään niin ihovoiteissa kuin hiustenhoitotuotteissa sen herkullisen tuoksun takia. Makumieltymysten mukaan sitä voi käyttää eri aterioiden valmistuksessa.
Seuraavaksi muutamia salvian ominaisuuksia:
  • Anti-tulehduksellinen, minkä vuoksi se auttaa lievittämään lihaskipuja, reumaa ja niveltulehduksia.
  • Se on astringentti, eli kudoksia supistava.
  • Se on tehokas antiseptinen aine, loistava tapa päästä eroon kurkun infektioista.
  • Sitä voidaan käyttää vatsan tai lihasten kramppeihin ja kouristuksiin.
  • Taistelee viruksia ja bakteereita vastaan.
  • Sisältää suuren määrän A- ja C-vitamiineja.
  • Vahvistaa immuunijärjestelmän toimintaa.
  • Lievittää hengitysteiden ja ruoansulatuskanavan ongelmia.
  • Auttaa valvomaan verensokerin tasoa.
  • Lisää hikoilua johtuen sen kuivattavista ominaisuuksista (esim. kuumeiluun).
  • On todistettu, että sitä voidaan käyttää lievittämään kuukautiskipuja.
  • Rauhoittaa päänsärkyä ja vatsakipuja.
  • Estää nesteiden kertymistä.
  • Tehostaa haavojen ja naarmujen paranemista.
On tärkeää huomioida, että salviaa ei suositella imettäville naisille eikä potilaille, joilla on munuaisten vajaatoiminta tai neurovegetatiivista epävakautta.

Tämä johtuu salvian sisältämästä tujonista, jota se sisältää suuren määrän. Tujoni on suurina annoksina nautittuna neurotoksista ja voi aiheuttaa kouristuksia. Se voi myös aiheuttaa keskenmenon, minkä vuoksi sitä ei suositella raskaana oleville naisille.

Miten salvia auttaa saamaan litteämmän vatsan?

Tämä kasvi, jota käytetään usein ruuanlaitossa sekä kauneushoidoissa, omaa aivan loistavia ominaisuuksia, jotka toimivat lääkkeenä eri sairauksiin tai häiriöihin. Kuten yllä jo mainittiin, se toimii erinomaisesti henkilöille, jotka haluavat litteän vatsan lyhyessä ajassa.
Näin se on loistava lisä naisille (ja miehille) jotka ovat laihdutuskuurilla, sillä muiden salvian hyötyjen joukossa sillä on myös kyky säännellä ruuansulatusta edistävien elinten toimintoja.


Salviauutteen tai -teen juominen voi ehkäistä ja lievittää tulehduksia, jotka johtuvat vatsavaivoista jotka ovat aiheutuneet esim. liiallisesta syömisestä tai jos syöt jotain, mihin kehosi ei ole niin tottunut (erittäin rasvaiset ja raskaat ruuat, suklaa jne). Sitä käytetään myös välttämään ”herkkujen” syömistä.
Tätä kasvia voidaan käyttää infuusion eli uutteen muodossa. Infuusio auttaa kehoa puhdistamaan ja pääsemään eroon myrkyistä, jotka vahingoittavat sitä.
Salvia muun muassa stimuloi sappirakkoa, auttaa taistelemaan ummetusta vastaan, edistää suoliston toimintaa ja auttaa pääsemään eroon ilmavaivoista. Se auttaa pääsemään eroon kehoon kertyneestä kaasusta (yksi syy, miksi sinulla on ehkä turvonnut vatsa) ja helpottaa nesteenpoistossa (etenkin nilkoista ja jaloissa).



Salviateen valmistaminen on todella helppoa. Laita 15 grammaa kuivattua tai tuoretta kasvia (lehdet ja kukkaosat) litraan kiehuvaa vettä.
Tuore salvia pärjää hienosti kotioloissa ja voit pitää sitä kukkaruukussa, puutarhassa, parvekkeella tai keittiössä runsaassa auringonvalossa, tai vaihtoehtoisesti ostaa kuivattua salviaa eko- tai yrttikaupasta.
Kun sekoitat veden salviaan, anna sen hautua kolme minuuttia. Lisää sitten sitruunan mehua maun mukaan ja jos haluat, voit makeuttaa teen pienellä määrällä stevialla tai puhtaalla mehiläishunajalla. Makeuttamaton teejuoma voi olla hieman katkera, riippuen omista makutottumuksista.
Tämän määrän pitäisi riittää kolmesta neljään päivään. Tänä aikana salviateen lisäksi sinun tulisi syödä terveellisesti. Nauti paljon hedelmiä ja kasviksia, etenkin sellaisia jotka puhdistavat kehoa.

Voit juoda salviateetä kylmänä tai kuumana. Suositellaan juomaan sitä tyhjään vatsaan aamulla, sillä se edistää ruuansulatusjärjestelmän toimintaa paremmin ja tehokkaammin koko päivän poistaen rasvoja ja myrkkyjä kehosta.
Voit säilöä juoman kannellisessa astiassa (esim. pullossa tai purnukassa) jääkaapissa ja juoda sitä jääteenä kun olet janoinen, tai kuumana talvella kun haluat lämmittää kehoasi tai vain pitää pienen tauon työpäivän aikana.

VAROITUKSET

Salvian sisältämästä eteerisestä öljystä n. 35-60% on myrkyllistä tujonia. Pitkäaikainen ja runsas salvian käyttö voi aiheuttaa vakavia hermosto- ja ruuansulatushäiriöitä. Raskaana oleville tai imettäville naisille salviaa ei suositella eikä myöskään lapsille.

Vrk:ssa kourallinen tuoretta salviaa on kohtuullista käyttöä.

torstai 28. toukokuuta 2015

11 keski-ikäisten naisten tekemää virhettä

Keski-ikäisen naisen voi olla vaikea hyväksyä, että nuoruus on takana päin.


Nettisivusto Health.com listasi asioita, joihin keski-ikäiset naiset usein sortuvat nuoruutta ihaillessaan. Ikääntyminen ei ole aina mieleen, mutta näitä virheitä kannattaa välttää.

1. Muutos tulee tarpeeseen
Suurin virhe, mitä voi tehdä, on olla tekemättä mitään. Hiukset, meikki ja vaatteet, jotka näyttivät ylläsi upealta parikymppisenä, eivät yleensä enää sovi 50-vuotiaalle. Jos haluaa ikääntyä arvokkaasti, muuttuminen on välttämätöntä.

2. Sijoita vaatteisiin
Nuorena saatoit valita alennusrekistä mitkä tahansa bikinit, ja silti onnistuit näyttämään hyvältä rannalla. Istuvien vaatteiden löytäminen keski-iässä on haasteellista, sillä kroppa ei ole enää välttämättä samassa kuosissa kuin parikymppisenä. Uskalla rohkeasti ostaa vartaloa hoikentava uimapuku, takapuolta nostavat farkut tai täydellisesti istuva jakkupuku.

3. Älä vertaa itseäsi siihen, mitä joskus olit
Vain harvat naiset näyttävät keski-iässä samalta kuin nuoruusvuosina. Jos on pakko, muistele silloin tällöin, miltä joskus menneisyydessä näytit. Masentua ei kuitenkaan kannata, vaikka vuodet olisivat tuoneet kiloja ja ryppyjä. Tärkeintä on ymmärtää, että missä tahansa iässä voit keskittyä halutessaan näyttämään niin hyvältä kuin siinä iässä voi.

4. Huolehdi itsestäsi
Ikä ei ole mikään syy olla liikkumatta. Vaikka kroppa välillä tuntuisi laittavan hanttiin eikä jalka nouse enää niin notkeasti, ei kannata luovuttaa. Liikunta auttaa välttämään terveysongelmia ja helpottaa kipuja, joita tulevat vuodet väistämättä tuovat tullessaan.

5. Nuku tarpeeksi
Vaikka eläisit hektistä elämää töiden ja perheen viedessä kaiken aikasi, yritä nukkua tarpeeksi. Unen puute näkyy helposti kasvoiltasi. Liian vähäiset yöunet voivat lisätä myös riskiäsi sairastua diabetekseen tai muihin terveysongelmiin.

6. Huolehdi hampaistasi
Peiliin vilkaistessasi kiinnitä huomiota myös siihen, miltä hampaasi näyttävät. Tummentuneet hampaat antavat helposti vaikutelman, että olet ikäistäsi vanhempi. Hampaista kannattaa pitää huolta siitäkin syystä, että hampaiden terveys on yhteydessä yleiseen terveydentilaasi. Esimerkiksi iensairaudet lisäävät sydän ongelmien riskiä.

7. Älä yritä nuorentaa itseäsi liikaa
Rypyt eivät ehkä näytä mukavilta, mutta eivät näytä Botoxia täyteen pumpatut eleettömät kasvotkaan. Oikeanlaisten ihonhoitotuotteiden käyttö voi auttaa vähentämään juonteita ja ryppyjä. Jos niin teho ei ole mielestäsi riittävä, harkitse tarkkaan, mitä muita vaihtoehtoja on. Muista, ettei keski-iässä ole tarpeellista enää näyttää teiniltä.

8. Ei ole "hiussääntöjä"
On turhaa ajatella, että 50-vuotiaalla on pakko olla lyhyt tukka tai ettei se ainakaan saisi ulottua hartioiden alapuolelle. Hiustyylin valinnassa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon oma pituus, paino, elämäntyyli ja hiusten kunto. Ikääntyessä hiukset ohentuvat, harmaantuvat ja hiuslaatu saattaa muuttua. Sama leikkaus tai hiusväri kuin parikymppisenä ei usein enää pue keski-ikäistä naista.

9. Kiinnitä huomiota meikkiin
Samat meikkituotteet ja värisävyt eivät toimi vuosikymmenestä toiseen. Älä jämähdä vanhaan tyyliisi vaan valitse sellaisia meikkejä, jotka tuovat ihosi parhaimmat puolet esiin. Älä yritä peittää ryppyjä paksun puuterikerroksen ja ole varovainen valokylän kanssa. Luonnollisesta meikistä tulee nuorekkaampi vaikutelma kuin raskaasta tummasta silmämeikistä.

10. Valitse oikean kokoiset rintaliivit
Vuodet muuttavat rintojesi muotoa ja kokoa. Sama rintaliivien koko ja malli ei istu vuodesta toiseen. Oikeanlaisilla alusvaatteilla saat ryhtiä kehoosi, joten investoi hyvin istuviin rintaliiveihin. Apua oikean koon ja mallin löytämiseen saa erikoisliikkeistä ja suurimmista tavarataloista.

11. Seksin ei tarvitse olla tylsää
Seksikkyys ei kuulu vain nuorille. Pukeudu vapaasti niin seksikkäästi kuin haluat. Muista myös tutustua seksuaalisiin tarpeisiisi, äläkä unohda, että viisikymppisenäkin nainen voi harrastaa elämänsä parasta seksiä.

Kesän kynsilakat

Muutama pullo on tullut ostettua kesää varten kynsilakkoja. Kesän kynsilakat saa olla värikkäämpiä ja glitteriäkin saa olla mukana.



Kihlajaispäivä

Tänään on kihlajaispäivämme ja mieheni yllätti minut sormuksella :) <3 On siinä sellainen mies, että tietää mistä nainen tykkää. Todella ihana ja kaunis sormus <3



Tekoripsiä lähtee ja asiaa hiustenpidennyksistä

Eli tekoripset laitettiin minulle eilen. Tähän mennessä niitä on lähtenyt noin 20-25 kpl pois. Olen tehnyt kaiken ohjeiden mukaan. Harjatessa harjaankin tarttuu joka kerta ripsiä.

Otin yhteyttä ko. kauneushoitolaan ja sanoin asiasta. He korjaavat tilanteen huomenna, tietysti samaan hintaan. Katsotaan sen jälkeen miten ripset pysyvät.

Kyllähän se harmittaa, että ensimmäiset tekoripset alkoivat tipahdella jo saman päivän aikana :(



Samoin oli viimekesäisten hiustenpidennykseni kanssa. Sain ihan B-luokan hiuksia oululaisesta BPHairista. Ei mitään korvauksia, vaikka kävin kysymässä heiltä, onko hiuksissa jotain vikaa, kun ovat niin kuivat ja hamppuiset. Heidän mielestään kaikki oli ok, mutta toinen kampaamo sanoi, että hiuspidennykseni ovat niin huonossa kunnossa, ettei niitä voi enää pitää.

BPHairista tuli minulle haukut, etten ole hoitanut hiuksiani oikein ja mitään korvauksia ei siis sieltä tullut. Joka tapauksessa BPHair myy kiinalaisia hiuksia, jotka ovat liian raskaat ja hankalat kihartaa. Lisäksi niitä pitää vaalentaa useaan otteeseen, jos ottaa vaaleat pidennykset. Eli ne ovat massiivisesti käsiteltyjä, siksi menevät kuiviksi ja huonokuntoisiksi helposti.

Kunnolliset hiustenpidennykset sain sitten italialaisista Di Biase hiuksista, joita saa oululaisesta Suomen Kampaamotarvikkeesta. Italialaiset hiukset ovat lähempänä suomalaisten hiuslaatua, joten se sopii suomalaiselle paremmin, kuin aasialainen hius.

Suosittelen käymään Suomen Kampaamotarvikkeessa, jos ostatte jotain kampaamotuotteita tai hiustenpidennyksiä. Siellä on aina hyvä asiakaspalvelu ja aikaa asiakkaille. He ymmärtävät että hiustenpidennys on naiselle hemmottelua, ehkä pitkään säästetty juttu, joka ei heidän hiuksillaan ainakaan mene pilalle. Mutta älkää edes miettikö BPHairin hiuksia!



keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Volyymia ripsiin

Tänään kävin elämäni ensimmäisen kerran laitattamassa tekoripset Kaakkurin Kauneuskeskuksessa. Siellä tehtiin todella tarkkaa ja hyvää työtä. Halusin nimenomaan luonnollisen näköiset ripset ja tietysti kumpaankin silmään ripsien päälle pinkit "timantit".

Muutos on kyllä selvä entiseen; minulla on nyt tummat kaarevat ripset, lisäksi kun katson alaspäin, "timantit" tuikkii :)

Tämä on erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat päästä helpolla, mutta kuitenkin näyttää huoliteltulta. Kalliithan tekoripset ovat laitettuna: 100 euron paikkeilla. Näitten pitäisi kestää noin kuukausi, tietysti riippuen siitä, miten näitä hoitaa ja miten omat ripset kasvaa.

Hoito-ohjeissa oli: harjaa ripset aamuin illoin, älä käytä mitään öljypohjaisia tuotteita silmissä/ripsissä, älä puhdista ripsistä mitään vanulla, koska ne voi tarttua ripsikuituihin, vaan käytä vanupuikkoa. Älä hankaa silmiä, vältä saunomista. Onneksi en ole mikään kova saunomaan :)




The Three Muses Challenge - WEDDINGS

I participated to The Three Muses Challenge "Weddings".

Here is my entry.


tiistai 26. toukokuuta 2015

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Collage Obsession: "Stamps"

I participated to Collage Obsession's challenge: "Stamps".

Here is my entry.


Sähköt ja juokseva vesi

Sähköä ja juoksevaa vettä pidetään itsestään selvyytenä. Olemme tällä hetkellä mummolassa Kiuruvedellä ja täältä katkesi sähköt melkein heti kun tulimme tänne, samoin loppui veden tulo. Puita oli kaatunut sähkölinjojen päälle, koska eilen oli kova myrsky ja se aiheutti nämä vahingot.

Ei voinut käydä suihkussa, pestä hampaita, tehdä mitään ruokaa mihin tarvitaan vettä. Naapurit tulivat apuun, toivat kahvia termoskannussa, puhdasta vettä pari ämpärillistä ja kaasukeittimen. Vielä on olemassa ihania auttavaisia ihmisiä, kiitos :)

Vesi ja sähkö alkoivat pelaamaan tänään noin klo 14. Mietin, että miten ihminen onkaan sähkön ja juoksevan veden varassa. Mitä tapahtuisi jos yhtäkkiä ei tulisikaan vettä hanasta, ei olisi sähköä? Kännykät eivät latautuneet, tietokoneesta loppui virta, taskulamppu oli ainoa mikä antoi pimeällä valoa.

Nyt osaa taas jonkin aikaa arvostaa juoksevaa puhdasta vettä ja sähköä. Kaikilla sitä ei ole, vaikka kuinka toivoisi.